ΧΟΡΟI


ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ: ενήλικες

Το μπαλέτο και γενικά ο χορός σου μαθαίνει πειθαρχία σώματος και γενικά δημιουργεί πειθαρχημένους χαρακτήρες. Είναι ιδανικό για άσκηση και ήπιο τόνο στο μυϊκό σύστημα. Είναι ένας ευχάριστος τρόπος να διατηρείς τη φόρμα σου σε ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον. Σου δίνει την ευκαιρία να εκτονωθείς και παράλληλα να εκφραστείς δημιουργικά. Φυσικά αν το επιλέξεις σε μεγαλύτερη ηλικία κυρίως όταν αυτό συνδέεται άμεσα με το παιδικό απραγματοποίητο όνειρο - της μπαλαρίνας - ή συνδυάζεται με τις καλλιτεχνικές σου ευαισθησίες και προτιμήσεις (σίγουρα συμμετέχεις πιο συνειδητά σε μια παράσταση μπαλέτου όταν αναγνωρίζεις την τεχνική) είναι σίγουρα μια καλλιτεχνική/σωματική εκτόνωση. Δεν είναι ποτέ αργά, να αντλήσουμε ευχαρίστηση από κάτι που θέλουμε να ζήσουμε!

 

Οι επιλογές της μουσικής συμπεριλαμβάνουν ρυθμούς κλασικούς από Baroque μέχρι Opera αλλά ακόμα και διασκευασμένα σύγχρονα κομμάτια, τα οποία, όμως, θα ακολουθούν πιστά το μέτρο που υπηρετεί τις ανάγκες του μπαλέτου.

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ: ενήλικες και παιδιά

Ο Σύγχρονος Χορός απευθύνεται σε έφηβους, ενήλικες, αρχάριους και προχωρημένους που θέλουν να εκφραστούν μέσα από την κίνηση. Κάθε μάθημα περιλαμβάνει ασκήσεις στο πάτωμα, ασκήσεις στην ορθή θέση, στατικά και με μετακίνηση καθώς και συνδυασμούς.


Στόχος του μαθήματος είναι να αναπτύξουμε γνώση της βαρύτητας, της ισορροπίας και του ρυθμού, της αντοχής, μυϊκό έλεγχο κι ευλυγισία και να χτίσουμε μια καλή φυσική κατάσταση. Το μάθημα του σύγχρονου χορού δίνει στο σώμα μια ξεχωριστή δυνατότητα έκφρασης και συναίσθησης. Το τμήμα αυτό βοηθάει στην αύξηση της ευλυγισίας για τα μαθήματα κλασικού χορού και απευθύνεται κυρίως σε ενήλικες χωρίς απαραίτητα καλή φυσική κατάσταση.

Έχοντας ως βάση την τεχνική του μπαλέτου, ο σύγχρονος χορός προχωρά ένα βήμα πιο πέρα, δίνοντας πλήρη ελευθερία στην εκτέλεση κινήσεων και στην έκφραση συναισθημάτων. Περιλαμβάνει πολλά άλματα (πηδήματα) και πτώσεις, ενώ χαρακτηριστική είναι και η ελεύθερη κίνηση της λεκάνης, σε αντίθεση με το κλασσικό χορό. Καλλιεργώντας τη φαντασία, τον αυθορμητισμό, την κοινωνικότητα, δίνοντας το κατάλληλο έναυσμα ώστε το παιδί να οξύνει τις αισθήσεις του και να αφυπνίσει το σώμα του, λειτουργώντας μ ομαδικό πνεύμα.

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Προπαρασκευαστικό μπαλέτο για παιδιά από 3.5 έως 5.5 ετών

Ένα παιδί μπορεί να διδαχτεί το ρυθμό και την κίνηση του κλασικού χορού μέσα από το παιχνίδι, ήδη από 3.5 ετών. Αρκεί φυσικά η καθηγήτρια που θα το διδάξει να διαθέτει την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία. Η ιδανική, ωστόσο, ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί μπαλέτο είναι από μικρή ηλικία. Αφού βέβαια έχει ήδη αναπτυχθεί ψυχοκινητικά σε ικανοποιητικό βαθμό και διαθέτει πλέον τις βασικές κινητικές ικανότητες, οι οποίες μετατρέπονται με την εξάσκηση σε εξειδικευμένες ασκήσεις. Περαιτέρω αύξηση του εύρους μπορεί να γίνει με τη μυϊκή ενδυνάμωση και την τεχνική βελτίωση, μόνο όμως εφόσον υπάρχουν ήδη οι βάσεις.

Ο χορός, πέρα από είδος τέχνης, είναι και άθλημα, γι’ αυτό και η ιατρική παρακολούθηση από ορθοπεδικό είναι αναγκαία. Μάλιστα, σε όλες τις επαγγελματικές και ερασιτεχνικές σχολές στις Ευρώπη, στην ΗΠΑ, στην Αυστραλία και στο Ισραήλ, επιβάλετε ετήσιος προληπτικός έλεγχος σε ενηλίκους και παιδιά. Στην Ελλάδα δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο, ωστόσο ο προληπτικός έλεγχος είναι ουσιαστικός, αφού το παιδί (βάσει του ιστορικού του, αλλά και της κλινικής εξέτασης από ορθοπεδικό) μαθαίνει τις σωματικές και τεχνικές του αδυναμίες, προκειμένου να προλάβει πιθανούς τραυματισμούς.

ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ για παιδιά 8 έως 18 ετών

Τα Μαθήματα Μπαλέτου δεν προσφέρουν μόνο εκγύμναση του σώματος αλλά φέρνουν το παιδί σε επαφή με την τέχνη του χορού αναπτύσσοντας τη φαντασία και την αισθητική του.

Ο χορός, κλασικός και σύγχρονος, χαρίζει ευλυγισία και μαθαίνει το παιδί να στέκεται και να περπατά σωστά. Χορεύοντας, κινητοποιούνται όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος, σφίγγουν οι κοιλιακοί μύες, δυναμώνει ο κορμός και γυμνάζονται πόδια και χέρια. Ο μαθητής διδάσκεται να ελέγχει το σώμα του, με αποτέλεσμα να αποκτά αρμονία στην κίνηση.

Ο κλασικός χορός αποτελεί ιδανική άσκηση για παιδιά και ενήλικες που έχουν πλατυποδία, προβλήματα σκολίωσης, κύφωσης ή λόρδωσης. Τα οφέλη, ωστόσο, δεν είναι μόνο σωματικά: η μουσική συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία, ενώ ο χορός είναι μια δυνατότητα έκφρασης που τονώνει την αυτοπεποίθηση του ατόμου.

FUNKY JAZZ & MUSICAL

(Μοντέρνος Χορός)

Ο χορός Jazz ξεκίνησε από τις Η.Π.Α. στα τέλη του 19ου αιώνα ως ακόλουθο της μεγάλης επιτυχίας της μουσικής jazz. Βελτιώνει με τον τρόπο του την εκφραστικότητα, την θεατρικότητα και την ταχύτητα στην κίνηση.

Το τμήμα Funky Jazz Dance περιέχει τα μαθήματα Modern Jazz, Musical, Theatrical Jazz, Lyrical Jazz, Street Jazz, Latin Jazz, Hip Hop - R&B, Techno Pop & Video Clip Dances. Η Jazz, που αποτελεί το πιο γνωστό είδος μοντέρνου χορού, χαρακτηρίζεται από τις μεμονωμένες γρήγορες κινήσεις του σώματος σε πολύπλοκα ρυθμικά μοτίβα. Το μάθημα FUNKY JAZZ το οποίο διεξάγεται στη σχολή μας στο Ηράκλειο Αττικής, είναι ένα μίγμα απ΄ όλα τα παραπάνω. Το μάθημα αυτό εμπλουτίζει με χαρισματικό τρόπο, τη φαντασία των κινήσεων του μαθητή.

Το ομαδικό τμήμα, παρακολουθούν μαθητές ανεξαρτήτως ηλικίας και το μάθημα γίνεται με πολλά είδη pop μουσικής, καθώς και με γνωστές επιτυχίες από video clips, ξένα και ελληνικά. Το Funky Jazz διδάσκεται από γνωστούς χορευτές που συνεργάζονται σε διάφορα χορευτικά σχήματα στην ελεύθερη σκηνή, το κρατικό θέατρο, αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Το μάθημα Musical περιλαμβάνει την εκμάθηση από έμπειρη χορεύτρια-δασκάλα, από διάφορα γνωστά μουσικοχορευτικά κομμάτια όπως Chorus Line, Mama Μia, Nine , Jesus Christ Superstar κλπ. Θα ήταν προτιμότερο να δοκιμάσετε με ένα μάθημα για να δείτε στη πράξη εάν σας ταιριάζει, γυμνάζει, ή γενικά αν αρμόζει σε σας.

Latin & Ευρωπαϊκοί χοροί

Με τους Latin & European Dances, έρχεστε σε επαφή με διαφορετικές χορευτικές κουλτούρες και αποκτάτε ρυθμό και ωραία κίνηση, γυμνάζεστε και ψυχαγωγήστε ευχάριστα, αποκτάτε αυτοπεποίθηση και κοινωνικότητα! Με δυνατότητα πιστοποίησης των γνώσεων σας στο χορό.

Σε εμάς θα μάθετε όλους τους παρακάτω χορούς:

• Rumba

• Samba

• Mambo

• Cha-Cha

• Salsa

• Rock & Roll

• Waltz

• Tango European

• Fox Trot

• Bachata + Merenge

• Paso Doble

• Bachata

• Merenge

TANGO ARGENTINO 

"Το Αργεντίνικο Τανγκό είναι μια θλιμμένη σκέψη που μπορεί ακόμη και να χορευτεί"

Enrique Santos Disepolo

 

Πάθος και τις εκπληκτικές φιγούρες, τα χαρακτηριστικά του. Ο χορός που ξεκίνησε από την Αργεντινή, από τις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες ως "χορός του λιμανιού", γύρω στα 1870 και κατέκτησε όλο τον κόσμο. Σήμερα αποκαλείται ¨ο χορός του σαλονιού"!

 

PILATES ή Barre A Terre (Group & Personal Trainning)

Μέθοδος άσκησης με θεραπευτικές ιδιότητες και κινήσεις δουλεμένες με ακρίβεια προσιτή σε όλους.

Χρησιμοποιώντας το κέντρο του σώματος (power house) σαν πηγή ενέργειας, διοχετεύουμε όλη τη δύναμη στα άκρα, ώστε αυτά να μπορούν να κινηθούν χαλαρά, απαλλαγμένα από τις εντάσεις.

Η ενδυνάμωση των μυών ενισχύει τις κλειδώσεις, ολοένα και περισσότεροι φυσιοθεραπευτές θεωρούν τη μέθοδο Pilates ή Barre A Terre ένα κατάλληλο συμπλήρωμα στη θεραπεία και την πρόληψη των τραυματισμών. Στοχεύοντας τον έλεγχο, την ευκαμψία και την ισορροπία!